Tor’s 5 anbefalinger til din podcast sommer

Tor Arnbjørn, Nordic Podcast Academy & CEO på Rakkerpak Productions

1. Blood Sport

Doping som videnskab

De olympiske lege 2012 er blevet kaldt de mest dopede nogensinde. Det var i høj grad de russiske sportsfolk, der var dopet. Podcasten ‘Bloodsport’ zoomer helt ind på videnskaben bag dopingen. Hvordan blev det helt kokret gjort? Hvordan undgik russerne at blive taget? Og hvor stor er risikoen for, at de bliver taget en dag?

2. The Coming Storm

Kaninhuller og konspirationsteorier

Jeg har meget svært ved at forstå, hvad det er, der sker politisk i USA i de her år. På mange måder virker det helt skørt. Alligevel fortsætter det måned efter måned med at udvikle sig mere og mere vildt, senest med en tiltale mod Trump. BBC podcasten ‘The Coming Storm’ forsøger at forstå, hvor det hele startede. Den er et fascinerende møde med nogle af de mennesker, der tror på konspirationer og ser verden radikalt anderledes end de fleste europæere.

3. Fodboldlisten

 

Hvem er verdens bedste højre back? Eller hvad er veredens værste nedrykning? Hver uge guider Andreas Kraul, Francis Dickoh og Thomas Loft os igennem en ny liste fra fodboldens tilsyneladende grænseløse nørdeland.

Det kan godt lyde lidt kedeligt, men bliver det aldrigt

I stedet er det en times virkelig godt selskab med anekdoter fra de sidste 20-30 år på europæiske fodboldstadions og en kæmpe portion humor og selvironi.

4. Avistid

 

“Når podcast er bedst, får man følelsen af at være med helt inde bag facaden. Det er præcis, det man gør, når man hører ‘Avistid'”

Det er weekendavisens ugentlige podcast, der først og fremmest handler om politik. Tonen mellem chefredaktør Martin Krasnik og de to politiske orakler Hans Mortensen og Arne Hardis er legende og levende samtidig med, at de gør os klogere på dansk politik.

5. Case 63

En mand, der hævder at være fra 2062, en psykiater og en verdensomspændende, dødelig pandemi.

Det er grundingredienserne i det her drama, som i al sin enkelthed er super fangende. Serien foregår på psykiaterens kontor og er stort set bygget op som en dialog mellem manden fra 2062 og psykiateren. Alligevel bliver det aldrig kedeligt. Tværtimod. Og som enhver god sci-fi historie kommer der selvfølgelig plot twists undervejs.