Nordic True Talent 2023

Deltag i dette års Nordic True Talent konkurrence og få feedback på din podcast af gode folk på DR Talentholdet, Radio4’s talentlab og RAKKERPAK Originals. 
Deadline var 22/08/2022. Juryen voterer.

Deadline 1. august 2023

Går du med en podcaster i maven, er det nu du skal tænde for optageren og gå ud i verden.

Talentudvikling er en essentiel del af Nordic Podcast Academy. Derfor lancerer vi konkurrencen Nordic True Talent, der sætter fokus på det bedste indenfor storyteller podcasts i Danmark. 

 Alle bidrag bliver lyttet igennem og vurderet af en jury bestående af professionelle lydfolk. Bliver din podcast udvalgt, bliver den spillet på talentdelen af Nordic Podcast Conference, og sendt på DRLyd og Radio4’s talentlab.  Vinderen offentliggøres årligt ved konferencen.

 I juryen sidder Signe Muusmann Gerdes – leder fra DR’s Talenthold, Kasper Svinth Nielsen – journalist/vært fra RADIO 4, Søren Bygbjerg – direktør fra JFM Lyd, Steffen Raastrup – Head of Audio Development fra Bauer Media og Tor Arnbjørn – CEO fra Rakkerpak Productions.

Juryen voterer og melder ud før uge 32. Der vil blive afholdt et prisuddelingsarrangement i Struer i forbindelse med afholdelsen af Nordic Podcast Conference, lørdag d. 26. august 2023. 

PRÆMIER:
Vinder 2023:
1 BeoPlay HX headset sponsoreret af B&O + 12 mdr. gratis adgang til Hindenburg, sponsoreret af Hindenburg, Røde RodeCaster Pro II sponsoreret af JFM Lyd og Blomster.

Special Mention 2023:
1 stk. ZOOM H5 Recorder, sponsoreret af JFM Lyd, 12 mdr. gratis adgang til Hindenburg og Blomster 

Shortlistede 2023:
Nordic Podcast Academy mulepose inkl. 1 B&O powerbank og 6 mdr. gratis adgang til Hindenburg.  

Hvad skal man sende ind?

Konkret skal vi have en lydfil, der opfylder følgende: 

 • Længde: 7-10 minutter 
 • Indhold der har et klimaks for både lytter og fortæller.
 • Alle Nordic True Talent historier tager udgangspunkt i en søgen/jagt/undren/længsel.

 • Din historie/lydfil kan fx. indeholde: 
  • Intro der forklarer, hvad du søger/jager/undrer dig over (du kan speake mens du går, er i et studie, i dit skab eller noget andet)
  • En (reportage)scene fra et sted – der rammer din historie ind.
  • Dagbogsoptagelser /noter/bearbejdede speaks -så man får en fornemmelse af tid/refleksion.
  • En signaturlyd der beskriver følelse/sindstilstand (åndedrag, hår der knitrer, negleklipning, hjertebanken, latter, suk)                                                                     

DEADLINE d. 01/08/2023

Vinderne af Nordic True Talent 2022

Vinderne af NORDIC TRUE TALENT er Simon Schmidt med podcasten ‘Jeg skriver dit navn på et stykke papir’. I kategorien SPECIAL MENTION løb Mette Post  med sejren med sin originale podcast ‘Der var engang en far’.

Juryen bestod af Signe Muusmann Gerdes – leder fra DR’s Talenthold, Kasper Svinth Nielsen – journalist/vært fra RADIO 4 og Tor Arnbjørn – CEO fra Rakkerpak Productions.

Udover vinderbidragenes afspilning på Nordic Podcast Conference, kan de fremover lyttes til på Radio Loud som en del af podcasten Nordic True Stories.

Simon Schmidt: 'Jeg skriver dit navn på et stykke papir'

Som begrundelse for, at Simon blev årets vinder, siger juryen: “Det er en hjerteskærende velfortalt historie. Årets vinder er en super vigtig historie for de mange mennesker, der har prøvet noget lignende om et tabubelagt emne.

Simon har en god stemme og har styr på sine virkemidler, samtidig med at historien bygger flot op til klimaks. Samtidig bruger han flot de forskellige genrer i lyd(radio)håndbogen – fra helt rå optagelser til en rigtig flot speak – og så er den slet og ret godt velfortalt.

I juryen er vi ikke i tvivl om, at årets vinder har et niveau, hvor den kunne sendes på landsdækkende radio.

 

Mette Post: 'Der var engang en far'

“Først og fremmest er det er en god case Mette har fundet. Hun er en dygtig fortæller, og fra historiens start er man som lytter fanget ind. Der er fin brug af reportage samt flot brug af lyd og sang. Der er også gode lydeffekter og super brug af signaturlyde, så produktionen fremstår teknisk veludført.

Derudover får Mette flot refleksioner og følelser ud af din kilde, og det er alt i alt en fin og veludført historie med en overraskende drejning.