Nordic True Talent 2022

Deltag i dette års Nordic True Talent konkurrence og få feedback på din podcast af gode folk på DR Talentholdet, Radio4’s talentlab og RAKKERPAK Originals. 
Deadline var 22/08/2022. Juryen voterer.

Går du med en podcaster i maven, er det nu du skal tænde for optageren og gå ud i verden.

Talentudvikling er en essentiel del af Nordic Podcast Academy. Derfor lancerer vi konkurrencen Nordic True Talent, der sætter fokus på det bedste indenfor storyteller podcasts i Danmark. 

 Alle bidrag bliver lyttet igennem og vurderet af en jury bestående af professionelle lydfolk. Bliver din podcast udvalgt, bliver den spillet på talentdelen af Nordic Podcast Conference, og sendt på DRLyd og Radio4’s talentlab.  Vinderen offentliggøres årligt ved konferencen.

 I juryen sidder repræsentanter for Radio4, DRs Talenthold, Rakkerpak Originals.

Jurien voterer og melder ud før efterårsferien i uge 42. Der vil blive afholdt et prisuddelingsarrangement i København i slutningen af året. 

Hvad skal man sende ind?

Konkret skal vi have en lydfil, der opfylder følgende: 

 • Længde: 7-10 minutter 
 • Indhold der har et klimaks for både lytter og fortæller.
 • Alle Nordic True Talent historier tager udgangspunkt i en søgen/jagt/undren/længsel.
 • Din historie/lydfil kan fx. indeholde: 
  • Intro der forklarer, hvad du søger/jager/undrer dig over (du kan speake mens du går, er i et studie, i dit skab eller noget andet)
  • En (reportage)scene fra et sted – der rammer din historie ind.
  • Dagbogsoptagelser /noter/bearbejdede speaks -så man får en fornemmelse af tid/refleksion.
  • En signaturlyd der beskriver følelse/sindstilstand (åndedrag, hår der knitrer, negleklipning, hjertebanken, latter, suk)
 
DEADLINE d. 22/08/2022

Vinderne af Nordic True Talent 2021

Under tematikken “Vi vender virkeligheden på vrangen” udskrev vi i juli en pocastkonkurrencen Nordic True Talent for alle lydglade sjæle.  Vinderne af NORDIC TRUE TALENT er Karoline Balstrøm med podcasten Mormor. I kategorien SPECIAL MENTION løb Asbjørn Mogstad med sejren med sin originale podcast I en brystlomme.

Juryen bestod af Juryen bestod af Mia Nexø Gjelstrup, Center for Podcasting, Tim Hinman, Third Ear og Tor Arnbjørn, Rakkerpak Productions.

Udover vinderbidragenes afspilning på Nordic Podcast Conference, kan de fremover lyttes til på Radio Loud som en del af podcasten Nordic True Stories.

Karoline Balstrøm: 'Mormor'

En smuk historie, der skaber mange billeder på den indre nethinde og er fyldt med gode øjeblikke. Karoline er en fremragende fortæller, der dramaturgisk arbejder skønt med teaser og en overraskende afslutning. 

Historien er dramaturgisk velkomponeret og gør flot brug af arkivklip, som bliver mixet med fint klippede speaks i en god rytme. 

Hun har stort potentiale som lyd-fortæller og er helt sikkert et talent i udvikling.

Asbjørn Mogstad: 'I en brystlomme'

Asbjørn har begået en original historie, som har en freshness i sin form, man sjældent hører. Vi kommer med ind i en lukket verden og har ikke lyst til at skulle ud af den igen.

Han er sansende og legende og autentisk i sit formsprog – samtidig med, at historien har en skøn skævhed i sig.