Nordic Podcast Conference vender tilbage i 2023

Nordic Podcast Conference vender tilbage i 2023

Podcastkonference i Struer vender tilbage med navne som Adrian Lloyd Hughes og holdet bag podcasten ‘Mørklagt- Agent Samsam’

Tid:       Lørdag den 26. august 2023 kl. 13:00 – 19:00.
Sted:    Folkets Hus i Struer.

Lørdag den 26. august 2023 vender Nordic Podcast Conference tilbage og bliver afholdt i Folkets Hus i Struer – Lydens By. I år stiller konferencen skarpt på to podcast-genrer, der i de seneste år har fået stor opmærksomhed: Litterære podcasts & undersøgende podcasts. Konferencen, som senest fandt sted i 2021, sætter fokus på de nyeste tendenser indenfor podcastmediet og består af en række inspirationsoplæg, paneldebatter og podcast premierer fra nogle af de bedste lydfolk i Danmark.

Denne gang har vi desuden tilføjet et Talentprogram, der sætter fokus på, hvordan man kan tage sin podcast til det næste niveau.

“Konferencen ønsker at sætte fokus på indholdet og udviklingen indenfor podcastmediet og -miljøet i Danmark, der i de sidste år har været i rivende udvikling. Derfor er der nu brug for et fællesskab, der kan diskutere og reflektere over mediets muligheder, og hvad der kendetegner høj kvalitet i den storytellende del af miljøet.”
Dorte Palle

Medstiftere og kreativ leder af Nordic Podcast Academy.

Nordic Podcast Conference’s målgruppe er ikke kun professionelle journalister, podcastere og mediefolk, men også alle dem, der går med en drøm om at lave en podcast, er nysgerrige på mediet eller som bare er vaskeægte fans – en gruppe, som også kan hente inspiration i konferencens talentprogram eller ved at deltage i podcastkonkurrencen “Nordic True Talent”. Prisen bliver uddelt på konferencen og vi fejrer vinderen med bobler og udtalelser fra juryen, der består af medlemmer fra DR’s Talenthold, Radio4’s Talent Lab, JFM Lyd, Bauer Media og Radio Rakkerpak.

Bag konferencen står Nordic Podcast Academy i Struer i samarbejde med Rakkerpak Productions, Danmarks Medie – og journalisthøjskole (DJMX), Lydens By, Sound Hub Denmark, Sound Art Lab, DR’s Talenthold og RADIO4’s TalentLab. Nordic Podcast Conference er støttet af Statens Kunstfond og Pressens Uddannelsesfond.

DE TO GENRER: LITTERÆRE – OG UNDERSØGENDE PODCASTS

Den første del af konferencen stiller skarpt på, hvad vi meget bredt kalder litterære podcasts. Temaet litterære podcasts er bredt og rummer alt fra, hvordan man omsætter en bog til en podcast eller omvendt. Men kategorien indeholder også podcasts, som er litterære i den forstand at de leger med formen og trækker på virkemidler, der ellers bruges i litteraturen. I denne genre kan man blandt andet oplevede den anerkendte journalist, vært, forfatter og podcaster Adrian Lloyd Hughes, der med sin lange karriere inden for medier, kultur, litteratur og kunst giver et indblik i arbejdet fra podcast til bog.

I anden del får I mulighed for at lære fra nogle af de allerbedste danske undersøgende journalister og lyddesignere. Konference får nemlig besøg af Viktor Reddersen og Signe Mansdotter, som står  bag den populære og indflydelsesrige podcast ‘Mørklagt- agent Samsam’. Man får her et indblik i arbejdet med at undersøge en sag og samtidig lave en podcast. Hvordan kan man bruge diktafonen i sine undersøgelse? Hvordan balancerer man underholdning og viden? Og hvilke overvejelser skal man gøre sig om, hvordan historien bedst bliver fortalt gennem lyd? Det er nogle af de spørgsmål, som oplægsholderne vil se nærmere på.

Talentprogram: Hvordan tager du din podcast til det næste niveau?

Med henblik på at inspirere og hylde de nyeste og mest talentfulde stemmer, har vi i år valgt at tilføje et talentprogram til Nordic Podcast Conference. I samarbejde med en række af podcastere, der har formået at tage deres podcast til det næste niveau, dykker vi ned i, hvad man selv kan gøre, når man har fået en god ide til en podcast eller har en podcast, som man håber at udvikle eller få ud til flere mennesker.

Nordic True Talent: En talentkonkurrence til dig, der har en, podcaster i maven

Sidst, men ikke mindst, uddeler vi for tredje år i træk talentprisen for årets Nordic True Talent, og fejrer vinderen med præmier og et glas bobler . Juryens medlemmer er repræsentanter for DR’s Talenthold, Radio4’s Talentlab, JFM Lyd, Bauer Media og Rakkerpak Productions.

Indsend bidrag til Nordic True Talent 2023, og lyt til sidste års vindere her

Praktisk information:

Billetter kan købes her og koster mellem 49 kr. og 199 kr.

For yderligere informationer om konferencens indhold:
kontakt projektleder Josephine Rask- josephine@rakkerpak.nu eller info@nordiskpodcasacademy.dk

Læs mere om konferencen her eller følg os på Facebook

Foto: Grundlæggerne af Nordic Podcast Academy Tor Arnbjørn og Dorte Palle.
Må frit afbenyttes med kreditering af Nordic Podcast Academy.

Logo: Må frit benyttes med kreditering af Nordic Podcast Academy