Hvad er Nordic Podcast Academy?

Nordic Podcast Academy er beliggende i Struer, Lydens By. Bag akademiet står Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Sound Hub Denmark, Lydens By samt underviserne Dorte Palle og Tor Arnbjørn.

Med placeringen i Struer er Nordic Podcast Academy en del af et i forvejen internationalt udviklings- og lydmiljø omkring Sound Hub Denmark, hvor lyd er i centrum, og hvor der blandt andet arbejdes med nytænkende højtalerteknologi, lydoplevelser og forretningsudvikling. Samtidig er der adgang til et lydkunstnerisk produktionsmiljø omkring Sound Art Lab.

Partnere:

Partnere:

Meet the team

Underviserne

Nedenfor kan du læse mere om de undervisere, du møder på vores camps og kurser.


Dorte Palle

Dorte Palle er ekspert på podcast-feltet. Hun har sammen med Tor Arnbjørn skrevet PODCASTBOGEN – den får du på campen. Det har hun gjort på baggrund af sit professionelle arbejde med lyd i mere end tyve år. Dorte har været vært på flere populære radioprogrammer. Hun har produceret dokumentarer, features, reportager og montager både på radio og TV.


Tor Arnbjørn

Tor Arbjørn har gennem næsten tyve år beskæftiget sig med radio på alle niveauer i kanaler hos DR og er forfatter til PODCASTBOGEN fra 2019. Han er uddannet journalist, er master i menneskeret fra City University, London og har en MBA fra Steinbeis University, Berlin.


Daniela B. M. Elneff

Daniela B. M. Elneff har en bachelor i Art & Technology og en cand.it i Audio Design. Som lyddesigner og lydkunstner har hun bl.a. skabt et lydværk der forandrer sig kontinuerligt til Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg, samt udstillet på Kunsthal Aarhus (KP20 og KP21-digital), Tinghuset Galleri, Nibe mfl.”

Undervisningsmateriale

I Podcastbogen viser Dorte Palle og Tor Arnbjørn, hvordan man forvandler en løs idé til en færdigproduceret podcast.

De kommer omkring alle facetter af arbejdet med lyd: programtyperne, den gode vært, sproget og speaken, interviewet, fortællingen, idéudviklingen og konceptet samt finansieringen.

Nordic True Stories

Nordic True Stories forkæler dine ører med skæve og hjertevarme reportager om livet – når det kan mærkes: Menneskeskæbner indsamlet med følsomme mikrofoner. Vi tager dig med ud i landets og ind i sindets afkroge. Vi dvæler ved detaljerne; den larmende stilhed, det dirrende åndedræt og det forløsende suk. Kort sagt storytelling, der går tæt på.

Nordic Podcast Conference

Nordic Podcast Conferences talk er blevet optaget og klippet sammen, så du let kan lytte med, når nogle af Danmarks og udenlandets bedste lydproducenter reflekterer over, hvad lyd egentlig kan og vil i verden.