Nordic Podcast Conference 2023

Lørdag d. 26. august 2023 –  Folkets Hus, Struer

Om Nordic Podcast Conference

Nordic Podcast Conference er stedet, hvor vi snakker om podcast og indhold. Vi holder fælles lytninger og reflekterer over kunstneriske og journalistiske metoder. 

Der bliver inspirationsoplæg fra nogle af de mest nyskabende podcaststemmer pt i norden, og premiere på nye podcasts fra nogle af de største danske navne og også internationale.

Podcastmediet har de sidste år været i rivende udvikling, både indholdsmæssigt og i lyttertilslutning. Derfor er der nu brug for et fællesskab, der kan diskutere og reflektere over mediets muligheder, og hvad der kendetegner høj kvalitet i den narrative storytellende del af miljøet.

Med Nordic Podcast Conference skaber vi et inspirationsforum og en mulighed for fælles faglig refleksion over indhold og udvikling i en branche, der i høj grad har været præget af udvikling nedefra og op, og med uafhængige indie-podcastere som vigtigste drivkraft.

Næste udgave af NPC løber af stablen lørdag d. 26. august 2023 i Folkets Hus i Struer.

Det endelige program annonceres her på siden først på sommeren.

Kom med til en dag med inspiration, intimitet, kreativitet, samhørighed, nærvær, sanselighed og masser af grin.

For praktisk information om overnatning  m.m., skriv til info@nordicpodcastacademy.dk

Nordic Podcast Conference er Danmarks nye forum for fælleslytning og diskussion af podcasts. 

I samarbejde med

Støttet af

Seneste Nordic Podcast Conference

I 2021 kunne man blandt andet møde Kari Hesthamar, Norge, Robert Barkman, Sverige og Tim Hinman, fra danske Third Ear i en diskussion om den særlige nordiske podcasttone.

Vi havde også besøg af canadieren Kaitlin Prest, skaberen af intimitetspodcasten ‘The Heart’, samt amerikaneren Heather Li, skaberen af ‘It’s Nice to Hear You’ – en af 2021s mest nyskabende podcasts. 

Vi fandt også vinderen af Nordic True Talent konkurrencen Karoline Balstrøm med ‘Mormor’ og af Special Mention Prisen, Asbjørn Mogstad  med ‘I en brystlomme ved midnatstid’.

Vinderne af Nordic True Talent 2022

Vinderne af NORDIC TRUE TALENT er Simon Schmidt med podcasten ‘Jeg skriver dit navn på et stykke papir’. I kategorien SPECIAL MENTION løb Mette Post med sejren med sin originale podcast ‘Der var engang en far’.

Juryen bestod af Juryen bestod af Signe Muusmann Gerdes, DR’s Talenthold, Kasper Svinth Nielsen, RADIO 4 og Tor Arnbjørn, Rakkerpak Productions.

Udover vinderbidragenes afspilning på Nordic Podcast Conference, kan de fremover lyttes til på Radio Loud som en del af podcasten Nordic True Stories.

Simon Schmidt: 'Jeg skriver dit navn på et stykke papir'

En smuk historie der skaber mange billeder på den indre nethinde og er fyldt med gode øjeblikke. Karoline er en fremragende fortæller, der dramaturgisk arbejder skønt med teaser og en overraskende afslutning. 

Historien er dramaturgisk velkomponeret og gør flot brug af arkivklip, som bliver mixet med fint klippede speaks i en god rytme. 

Hun har stort potentiale som lyd-fortæller og er helt sikkert et talent i udvikling.

Mette Post: 'Der var engang en far'

Asbjørn har begået en original historie, som har en freshness i sin form, man sjældent hører. Vi kommer med ind i lukket verden og har ikke lyst til at skulle ud af den igen.

Han er sansende og legende og autentisk i sit formsprog – samtidig med at den historien en skøn skævhed i sig.