Nyt samarbejde giver storytelling podcast talenter adgang til landsdækkende radio

Nordic Podcast Academy, LOUD og Rakkerpak Productions har indgået et samarbejde, der skal gøre det lettere for podcasttalenter at komme på landsdækkende radio. I første omgang skal akademiets podcastserie, Nordic True Stories, sendes på LOUD og gøres lytbar via kanalens platforme.

 

Nordic True Stories er en ny podcastserie skabt af talentmassen omkring Nordic Podcast Academy. Det er skæbnefortællinger fra livets udkanter, der efter forbillede fra programmer som P1s Radiofortællinger og This American Life bindes sammen af en fast vært i et lækkert lyddesign.

 

For Nordic Podcast Academy er samarbejdet en mulighed for at nå bredere ud med de stærke historier, der fostres på og omkring akademiet:

 

“Vi oplever ofte, at talentfulde og passionerede podcastere tropper op med utrolig stærke ideer og et kæmpe fortælle-gå-på-mod” fortæller kreativ leder på Nordic Podcast Academy, Dorte Palle.

"Men de er sjældent dygtige nok til at forløse deres fortællinger på stedet. Ved at give dem sparring og professionel vejledning også efter kurserne er afsluttet, får vi løftet dem op i en klasse, hvor vi mener de kan måle sig med de bedste i genren.”
Dorte Palle

Nordic Podcast Academy i Lydens By

Medstiftere og undervisere på Nordic Podcast Academy, Tor Arnbjørn og Dorte Palle

 

Nordic Podcast Academy er stiftet i Struer Lydens By og har til huse i Sound Hub Denmark som ligger i den gamle radiofabrik, hvor B&O oprindeligt startede.

 Nordic Podcast Academy er stiftet i Struer, Lydens By og har til huse i Sound Hub Denmark, som ligger i den gamle radiofabrik, hvor B&O oprindeligt startede. Her er projektchef Peter Kjeldberg glad for det nye samarbejde, der understøtter det arbejde, der allerede er i gang i Lydens By:
 “Ved at hjælpe talenternes fortællinger på vej med en professionel vært og et specielt komponeret lyddesign, kan vi i fællesskab trylle historierne om til små mesterværker. Ved at have et sted at samle historierne vil Radio Louds platform også blive et synligt visitkort for talenterne i forhold til deres fremtidige karriere,” udtaler han.

 

“Vi vil med denne podcast og det nye samarbejde med Radio Loud forlænge talenternes læring fra vores kurser og forløb ved at tage de bedste historier ind og arbejde individuelt med tilrettelæggerne, så de får mulighed for at komme endnu et skridt videre med deres ideer.”
Dorte Palle

Radio Loud vil støtte podcasttalenterne

Hos Radio Loud var de ikke i tvivl, da muligheden for at få kvalitetsindhold fra det danske podcastvækstlag ind på kanalen bød sig:

 “Vi ser det som en fantastisk mulighed for at understøtte den kæmpe talentmasse af glade lydentusiaster, der for tiden spirer frem i alle hjørner. Samtidig får vi mulighed for at sende nogle historier, vi normalt ikke har adgang til. Det er totalt win-win,” siger programchef på LOUD, Kim Lykke Pihl-Vester.

Om Nordic True Stories

Nordic True Stories forkæler lytternes ører med skæve og hjertevarme reportager om livet, når det kan mærkes. Serien tager dig med både med ud i landet og ind i sindets afkroge, når der indsamles menneskeskæbner med følsomme mikrofoner. Der dvæles ved detaljerne; den larmende stilhed, det dirrende åndedræt, det forløsende suk – Kort sagt, storytelling der går tæt på.

I podcasten kan du møde Julie, der blev gravid ved et uheld, men endte med at etablere en lykkelig lille familie med faderen.

Du kan høre Lunas møde med drengen med Danmarks laveste fødselsvægt.

Du kan lytte til Kathrines beretning om en barndom med en alkoholisk far, og til Theis der prøver at finde ud af, hvad der skete med kvinden fra Søndergade 13, der røg ud over en altan og blev splittet i to.