Nordic True Talent vindere

Talentudvikling er en essentiel del af Nordic Podcast Academy.
Med konkurrencen Nordic True Talent, har vi ønsket at sætte fokus på det bedste indenfor storytelling podcasts i Danmark ved at opfordre tvivlere på at kaste sig ud i det, at lave podcast. 

Nordic True Stories forkæler dine ører med skæve og hjertevarme reportager om livet.


Det er også her du finder de indsendte bidrag til Nordic True Talent konkurrencen.

2023

VINDERE:
Vinderen af Nordic True Talent konkurrencen blev Asbjørn Løvendahl Mogstad  med ‘En blodsugers bekendelser’ og modtagerene af Special Mention Prisen blev Ulla Hoberg Lyhne med ‘ Du hedder Sarah’ og Ditte Kræn med ‘En anden med dig’. Ditte kunne desværre ikke være tilstede til Nordic Podcast konferencen.

JURY:

  • Signe Muusmann Gerdes – leder fra DR’s Talenthold,
  • Kasper Svinth Nielsen – journalist/vært fra RADIO 4,
  • Søren Bygbjerg – direktør fra JFM Lyd,
  • Steffen Raastrup – Head of Audio Development fra Bauer Media og
  • Tor Arnbjørn – CEO fra Rakkerpak Productions.

PRÆMIER:

  • Vinder 2023: 1 BeoPlay HX headset sponsoreret af B&O + 12 mdr. gratis adgang til Hindenburg, sponsoreret af Hindenburg Systems, Røde RodeCaster Pro II sponsoreret af JFM Lyd og Blomster.
  • Special Mention 2023: 1 stk. ZOOM H5 Recorder, sponsoreret af JFM Lyd, 12 mdr. gratis adgang til Hindenburg og Blomster 
  • Shortlistede 2023: Nordic Podcast Academy mulepose inkl. 1 B&O powerbank og 6 mdr. gratis adgang til Hindenburg.  

Asbjørn Løvendahl Mogstad:
"En blodsugers bekendelser"

Vinderen af årets Nordic True Talent er et ambitiøst projekt, der på kun 7 minutter bruger humor og spænding til at skabe en original fortælling. Fortælleren trækker på historie og litteratur-referencer og skaber et poetisk sammensurium, hvor sprogets finurligheder står som det centrale i fortællingen.

I juryen sad vi alle med en følelse af, at vi ikke kunne stoppe op undervejs i denne podcast, men måtte høre den til ende. Og det er ikke nemt på så kort tid. Podcasten er kort sagt et lille stykke “lydpoesi” og et dramaturgisk svendestykke. 

Lydmæssigt og teknisk er det godt håndværk, og man kan mærke, at der er brugt tid på detaljerne. Derudover har fortælleren en behagelig stemme, og man nyder det selskab, man bliver sat i som lytter.

Ulla Hoberg Lyhne:
"Du hedder Sara"

Det er en podcast, som har kant og er en upoleret diamant. For lytteren virker det som om fortælleren i løbet af podcasten gennemgår en nærmest terapeutisk rejse, og opnår en række erkendelser i mellemtiden.

Den har en vis råhed over sig, og fortælleren har en nærmest uafvendelig drift efter at dykke ned i et rum, som både er skræmmende og fyldt med meget stærke følelser.

Podcasten gør god brug af arkivklip, musik og tager lytteren med tilbage i tiden – samtidig med at den har relevans for fortællerens nutid.

Mens et jurymedlem fik kuldegysninger, græd en anden sig igennem podcasten. Så selvom det er råt, upoleret og har sine tekniske mangler, så er denne podcast både livsklog, personlig, rørende og helt sin egen.

Denne podcast fortjener et stort skulderklap for sin insisteren på at fortælle en vigtig historie og tage os med på en vigtig rejse.

Ditte Kræn:
"En anden med dig"

Den anden årets to Special Mention dykker ned i et utroligt spændende emne og har kastet sig ud i et stort og ambitiøst projekt. Man bliver lukket ind i en verden, som er enormt personlig, men på en måde, hvor det stadig bliver gjort alment menneskeligt og derfor interessant for andre at lytte til og reflektere over. 

Fortælleren skal have et kømpe klap på skulderen for at sætte noget, der er så personligt, tabubelagt og farligt i spil – mens hun samtidig formår at bevare sin journalistiske nysgerrighed til glæde for lytteren.

Podcasten står særligt stærkt på grund af dens brug af pauser, der giver lytteren mulighed for at reflektere over eget liv.

Podcasten slutter med en cliffhanger, som giver lyst til at lytte til mere – noget som virkelig ikke er nemt på så kort tid. 

2022

VINDERE:
Vinderne af Nordic True Talent konkurrencen blev Simon Schmidt med podcasten ‘Jeg skriver dit navn på et stykke papir’. I kategorien SPECIAL MENTION løb Mette Post  med sejren med sin originale podcast ‘Der var engang en far’. 

JURY:
Juryen bestod af Signe Muusmann Gerdes – leder fra DR’s Talenthold, Kasper Svinth Nielsen – journalist/vært fra RADIO 4 og Tor Arnbjørn – CEO fra Rakkerpak Productions.

Simon Schmidt: 'Jeg skriver dit navn på et stykke papir'

Som begrundelse for, at Simon blev årets vinder, siger juryen: “Det er en hjerteskærende velfortalt historie. Årets vinder er en super vigtig historie for de mange mennesker, der har prøvet noget lignende om et tabubelagt emne.

Simon har en god stemme og har styr på sine virkemidler, samtidig med at historien bygger flot op til klimaks. Samtidig bruger han flot de forskellige genrer i lyd(radio)håndbogen – fra helt rå optagelser til en rigtig flot speak – og så er den slet og ret godt velfortalt.

I juryen er vi ikke i tvivl om, at årets vinder har et niveau, hvor den kunne sendes på landsdækkende radio.

 

Mette Post: 'Der var engang en far'

“Først og fremmest er det er en god case Mette har fundet. Hun er en dygtig fortæller, og fra historiens start er man som lytter fanget ind. Der er fin brug af reportage samt flot brug af lyd og sang. Der er også gode lydeffekter og super brug af signaturlyde, så produktionen fremstår teknisk veludført.

Derudover får Mette flot refleksioner og følelser ud af din kilde, og det er alt i alt en fin og veludført historie med en overraskende drejning.

2021

VINDERE:
Vinderen af Nordic True Talent konkurrencen blev Karoline Balstrøm med ‘Mormor’ og af Special Mention Prisen, Asbjørn Mogstad  med ‘I en brystlomme ved midnatstid’.

JURY:
Juryen bestod af Signe Muusmann Gerdes – leder fra DR’s Talenthold, Kasper Svinth Nielsen – journalist/vært fra RADIO 4 og Tor Arnbjørn – CEO fra Rakkerpak Productions.