Nordic Podcast Conference 2022

DATE TO BE ANNOUNCED THIS FALL 

Nordic Podcaste Conference er stedet hvor vi snakker om podcast og indhold. Vi holder fælles lytninger og reflekterer over kunstneriske og journalistiske metoder. 

Der bliver inspirationsoplæg fra nogle af de mest nyskabende podcaststemmer pt i norden, og premiere på nye podcasts fra nogle af de største danske navne og også internationale.

Podcastmediet har de sidste år været i rivende udvikling, både indholdsmæssigt og i lyttertilslutning. Derfor er der nu brug for et fællesskab, der kan diskutere og reflektere over mediets muligheder, og hvad der kendetegner høj kvalitet i den narrative storytellende del af miljøet.

Med Nordic Podcast Conference skaber vi et inspirationsforum og en mulighed for fælles faglig refleksion over indhold og udvikling i en branche, der i høj grad har været præget af udvikling nedefra og op, og med uafhængige indie-podcastere som vigtigste drivkraft.

Årets udgave af NPC løber af stabelen d. 17. september.

Hovedprogrammet ligger fra kl. 13 til 18, og i år har vi desuden tilføjet en talentformiddag.

Det endelige program annonceres her på siden først på sommeren.

Kom med til en dag med inspiration, intimitet, kreativitet, samhørighed, nærvær, sanselighed og masser af grin.

 For praktisk information om overnatning  mm., skriv til linda@rakkerpak.nu eller info@nordicpodcastacademy.dk 

Sidste års konference 2021

Nordic Podcast Conference er Danmarks nye forum for fælleslytning og diskussion af podcasts. Vi skal diskutere indhold, lyd og de gode ideer. 

I 2021 kunne man blandt andet møde Kari Hesthamar, Norge, Robert Barkman, Sverige og Tim Hinman, fra danske Third Ear i en diskussion om den særlige nordiske podcasttone.

Vi havde også besøg af canadieren Kaitlin Prest, skaberen af intimitetspodcasten ‘The Heart’, samt amerikaneren Heather Li, skaberen af ‘It’s Nice to Hear You’ – en af 2021s mest nyskabende podcasts. 

Vinderne af Nordic True Talent 2021

Under tematikken “Vi vender virkeligheden på vrangen” udskrev vi i juli en pocastkonkurrencen Nordic True Talent for alle lydglade sjæle.  Vinderne af NORDIC TRUE TALENT er Karoline Balstrøm med podcasten Mormor. I kategorien SPECIAL MENTION løb Asbjørn Mogstad med sejren med sin originale podcast I en brystlomme.

Juryen bestod af Juryen bestod af Mia Nexø Gjelstrup, Center for Podcasting, Tim Hinman, Third Ear og Tor Arnbjørn, Rakkerpak Productions.

Udover vinderbidragenes afspilning på Nordic Podcast Conference, kan de fremover lyttes til på Radio Loud som en del af podcasten Nordic True Stories.

_L9A9894 web_edited

Karoline Balstrøm: 'Mormor'

En smuk historie der skaber mange billeder på den indre nethinde og er fyldt med gode øjeblikke. Karoline er en fremragende fortæller, der dramaturgisk arbejder skønt med teaser og en overraskende afslutning. 

Historien er dramaturgisk velkomponeret og gør flot brug af arkivklip, som bliver mixet med fint klippede speaks i en god rytme. 

Hun har stort potentiale som lyd-fortæller og er helt sikkert et talent i udvikling.

_L9A9909 web_edited

Asbjørn Mogstad: 'I en brystlomme'

Asbjørn har begået en original historie, som har en freshness i sin form, man sjældent hører. Vi kommer med ind i lukket verden og har ikke lyst til at skulle ud af den igen.

Han er sansende og legende og autentisk i sit formsprog – samtidig med at den historien en skøn skævhed i sig.